Have yourself a merry literary Christmas: 7 boekencadeau’s van Belgische bodem

De lichtjes branden, de kerstboom staat, maar er blijft een plekje leeg tussen al die cadeautjes. Want er zit een godverdomse boekenfan in je familie. Dat is scenario 1. Scenario 2 is dat jij zélf die godverdomse boekenfan bent en ijdel hoopt op een fijn leescadeau. Voor beide is er deze lijst: 7 geschenken voor godverdomse boekenfans. En voor geschenkenkopers van godverdomse boekenfans. Win-win.

De Astrid Lindgren Mugs bij Moose in the City

Een heerlijk geschenk voor drinkgrage lezers, deze literaire mokken van Design House Stockholm, verkrijgbaar bij Moose in the City. De woorden van Astrid Lindgren – zoals: Pippi Langkous’ ‘If you are very strong, you must also be very kind.’ – werden erin gegraveerd én het personage verschijnt op de bodem als je kopje leeg is.

Voor wie? Iedereen die van (jeugd)literatuur houdt en graag koffie, thee of warme chocolademelk drinkt.

Design House Stockholm
© Design House Stockholm

Een abonnement op Charlie Magazine

Geef je naaste wat Charliefde met een jaarabonnement. Wat je onder de boom krijgt: twee luxe bookzines, toegang tot ongemeen boeiende artikels en bovendien een bijdrage aan een eerlijke mediastem.

Voor wie? Iedereen die graag een scherp randje heeft aan zijn journalistiek verhaal.

Charlie
© Charlie Magazine

#kleingelukske van Lynn Van Royen

#kleingelukske, #grootcadeau. Actrice Lynn Van Royen schreef dit charmante boekje over kleine geluksmomenten in een wereld die hopeloos naar groot geluk zoekt. Maakt je leven op z’n minst 10% beter!

Voor wie? Iedereen. Iedereen kan dit gebruiken.

Klein Gelukske
© Van Halewyck

Ecologische geurkaarsen van Gerhilde Maakt

Gerhilde maakt vanalles en nog wat. Juwelen, interessante blogposts én kaarsen. Ecologische kaarsen van koolzaadwas dan nog. Versgewassen lakens (de naam alleen al!), appelbloesem of citroen & eucalyptus? Take your pick. En oh ja, #supportyourlocalheroes!

Voor wie? Iedereen die van geur houdt. En fonkelend licht. En een groene kerst.

Gerhilde Maakt
© Gerhilde Maakt

Gepersonaliseerd leesadvies van Bookhunter

Good things come to people who read. Ellen Storms van Bookhunter gelooft er steevast in (en ik sta haar daarin bij). Met dit abonnement krijg je elke maand de keuze uit drie boeken die speciaal voor jou geselecteerd zijn, mét een prachtig ontworpen bladwijzer bovendien.

Voor wie? Iedereen die ‘door de bomen het boek niet meer ziet’ in het enorme boekenaanbod en op zoek is naar titels die hen aangeraden worden.

Bookhunter
© Bookhunter

Een boekenbon bij Buchbar

Nogmaals: #supportyourlocalheroes. En zo’n held is Buchbar zeker. Niet alleen hebben ze dezer dagen een kerstboom met boeken(tips), op Instagram delen ze titels waarbij ‘ja, die wil ik!’-uitroepen schering en inslag zijn. Favoriet van het moment: Als verdriet op bezoek komt (Eva Eland), een tedere troost tijdens het eindejaar. Onbetaalbaar leesplezier, for sure!

Voor wie? Iedereen die graag leest en verlangt naar een favoriete lokale boekenboer in het Antwerpse.

Buchbar
© Buchbar

Moet just niks van Ministerie Van Unieke Zaken

‘Dit boek moet je gelezen hebben!’ MOET JUST NIKS. Op een T-shirt. Jawel, dat bestaat.

Voor wie? Voor iedereen die zich geen bal aantrekt van must read-boekenlijstjes uit kwaliteitskranten en er zijn eigen leessmaak op nahoudt.

Ministerie voor Unieke Zaken
© Ministerie Van Unieke Zaken

Geplaatst door

Tekstschrijver en smaakmaker. Leest, schrijft, eet en doet in verhalen. Houdt van taart en mooie taal bij een tas koffie. Freelancet als copywriter en (eind)redacteur. Schrijft over leeslust, schrijfdrang en eco-culinaire ontdekking.