Champagnecocktail met vlierbloesem & bladerdeeghapjes met wortel en courgette

Een feestelijke gin-tonic met champagne en vlierbloesem, met daarbij een hapje van mini-worstenbroodjes van wortel en courgette. Een aperitief dat zowel bij vleeseters als veggie lovers in de smaak zal vallen!

Champagnecocktail met vlierbloesem

 • 75cl champagne
 • 10cl gin
 • 20cl vlierbloesemtonic (bijvoorbeeld van Fever-Tree)

Meng champagne, gin en tonic. Dien op met enkele jeneverbessen in je mooiste (gekoelde) aperitiefglazen.

Bladerdeeghapjes met wortel en courgette

Voor de groenteworstjes:

 • 60g wortel
 • 60g courgette
 • 1/2 ui
 • 1 teentje look
 • 50g havervlokken
 • 1 ei
 • 25g amandelpoeder
 • 1 el mosterd
 • Scheut Engelse saus
 • peper en zout
 • paprikapoeder
 • handje peterselie

Voor de bladerdeeghapjes:

 • bladerdeeg
 • 1 eidooier, losgeklopt
 • scheutje melk

Lekker makkelijk, dit: veggie worstenbroodjes! Gooi alle ingrediënten in de blender en meng tot er een vaste brei ontstaat. Blijft het te nat? Doe er nog wat amandelpoeder bij tot je ermee aan de slag kan. Rol er worstjes van en zet even aan de kant.

Snijd het bladerdeeg in vierkantjes, de zijde zo lang als de worstjes die je net gerold hebt. Rol elk worstje in een deegvierkantje en kleef de randen dicht met de eidooier. Meng de rest van de eidooier met de melk en bestrijk er alle rolletjes mee. Bak 30 minuten in een oven van 200°C. Als je vriend – en helpende hand – roept: ‘De worstjes zijn aan ’t stijgen!’, dan weet je dat het einde in zicht is.

Voor ongeveer 10 hapjes.

Geplaatst door

Tekstschrijver en smaakmaker. Leest, schrijft, eet en doet in verhalen. Houdt van taart en mooie taal bij een tas koffie. Freelancet als copywriter en (eind)redacteur. Schrijft over leeslust, schrijfdrang en eco-culinaire ontdekking.

Een reactie op “Champagnecocktail met vlierbloesem & bladerdeeghapjes met wortel en courgette

Reacties zijn gesloten.